Фондация Институт за културно наследство участва в периода от 16 до 18 септември в Дойран в тридневен семинар на тема „Пазарът и младите предприемачи“. Това е първата дейност в рамките на проекта „Поколението Y-Не, заедно градим успех“ на нашия партньор Регионален център за застъпничество, финансиран от Посолството на САЩ в Скопие. Целта на този семинар беше да обменят мнения и опит и да обсъдят възможностите за стартиране на собствен бизнес. В него участваха млади хора, представители на НПО, местни институции и млади предприемачи, Сред част от присъстващите имаше и младежи, които едва на 17 години вече имат успешен бизнес. Те споделиха с останалите участници цялата информация за началото, предизвикателствата и проблемите, пред които са се изправили, но също така споделиха съвети как да бъдат успешни в това, което правят.

Освен всичко друго, участниците научиха повече за състоянието на пазара на труда, най-търсените професии в региона. Заедно с обучителя те имаха възможност да научат повече за социалното предприемачество, социалните иновации, както и практически примери за младежко и женско предприемачество от Македония и България.

Проектните дейности, които ще се изпълняват чрез този проект, трябва да насърчават трансграничното сътрудничество с млади хора, неправителствени организации, институции и предприятия, които насърчават концепцията за социално предприемачество между Република Северна Македония и Република България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *