ЕС и младите хора чрез възможностите на Европейския корпус за солидарност

Създаденият през декември 2016 г. Европейски корпус за солидарност е инициатива, чиято цел е да се даде възможност на младите хора на възраст между 18 и 35 години да участват в дейности за солидарност в собствената си държава или в чужбина чрез доброволческа дейност, стаж или трудов договор в различни области като здравеопазването или опазването на околната среда. Досега над 60 000 млади хора са се възползвали от тази схема.

Какви възможности дава Европейския корпус за солидарност на младите хора?

Тези възможности могат да бъдат в широк кръг от области — образование и обучение, гражданство и демократично участие, околна среда и опазване на природата, миграция, култура, хуманитарна помощ и много други.

Как можеш да участваш?

Европейският корпус за солидарност предоставя финансиране на организации под формата на безвъзмездни средства и посредством покани за представяне на предложения. 

Младите хора, които желаят да участват в някои от горепосочените дейности, трябва да се регистрират на портала на Европейския корпус за солидарност. Това е мястото, където те могат да се свържат с организации, които са получили безвъзмездни средства, за да участват в проекти.

Публикацията е част от Кампанията „Европа и аз“ във връзка с отбелязване на „Европейската седмица в България“ 5- 17 май 2022. Кампанията се организира се от Институт за културно наследство – Евродеск мултиплаер за Средногорието,  с подкрепата на Евродеск България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *