В района на Средногорието инициативата Time to move 2019 беше отбелязана с поредица от събития. Уъркшоп „Еразъм+“ се проведе на 16 октомври в СУ „Свети Паисий Хилендарски“, гр. Златица, а на 18 октомври на пл. „Т. Влайков“ в гр. Пирдоп и на 19 октомври на пл. „Македония“ в гр. Златица беше разположен Евродеск Infopoint – щанд.

Експертите от контактна точка „Институт за културно наследство“ към Евродеск България информираха учениците в гимназията, както местните младежки общности за платформата Евродеск, която дава безплатни отговори и съвети по въпроси, свързани с Европа; отговори на въпроси за европейската образователна Програма „Еразъм+“; осигуряване и превод на информация и новини, предназначени за Европейския младежки портал (http://www.europa.eu/youth); специално разработени информационни средства и подкрепа за професионалисти, работещи с млади хора; интернет дискусионен форум; обучения за професионалисти, които работят с млади хора и др. Отговаряха на въпроси свързани с Програма „Еразъм+“ и проекти „Солидарност“ към Корпуса на солидарност.

На щанда бяха представени резултатите от проект за училищна мобилност в Португалия на ученици от ПГ по туризъм и хранителни технологии „Н. Димов“ в гр. Пирдоп.

#timetomove #eurodesk #erasmus+

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *