Фондация „Институт за културно наследство“ организира информационна кампания и събития под наслов „Заедно да посадим дървото на демокрацията“ като част от Европейската младежка седмица 2019. Водещата тема през тази година е „Демокрацията и аз“.

Кампанията планира организирането на събития в периода 29 април – 05 май 2019 в района на Средногорието (Златица, Пирдоп, Чавдар, Челопеч, Мирково, Антон) за посаждане на дървета, като символ на демокрацията.

Демокрацията се създава, развива и подържа от всички членове на обществото, чрез активното им участие в процесите на обществения живот. И както заедно ще засадим дърво, така заедно трябва да посяваме семената на демокрацията. Както заедно ще се грижим за дървото да израсте здраво и с дълбоки корени, така заедно трябва да полагаме грижи за развитието и процъфтяването на демокрацията. Това ще са посланията на нашата кампания.

Примерен график за събитията – гр. Златица (30 април), гр. Пирдоп (1 май), с. Чавдар (2 май), с. Челопеч (3 май), с. Мирково (4 май) и с. Антон (5 май).

Участие могат да вземат всички младежи, доброволци и ценители на демокрацията.

#democracyandme #youthweek https://europa.eu/youth/week_en

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *