На 16 и 17 юни в Салон де прованс, Франция се проведе работна среща между партньорите #itjumpeducation, #itstep, #chinstitute по проект „Зелена пътека в програмите за дигитално образование при обучение на възрастни“ и се финансира по програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта, Еrasmus+. Срещата имаше за цел да обсъди досегашните резултати по проекта и предстоящите дейности.
Партньорите обсъдиха различните етапи за разработване на наръчник “Зелена пътека”, който ще включва лесни стъпки за постигане на енергийна ефективност при обучението на възрастните. Също така ще включва добри практики за пестене на енергия в процеса на преподаване и работа с ИКТ.
Бяха планирани кампании за насърчаване на устойчиви начини на организиране на обучения с цел подобряване на енергийната ефективност.
Срещата беше успешна и партньорите изразиха увереност, че проектът „Зелена пътека“ ще продължи да допринася за устойчивото развитие и намаляване на екологичния отпечатък.
Публикацията е по проект Le chemin vert dans la formation professionnelle recourant au numérique с номер 2022-1-FR01-KA210-ADU-000082386, финансирано от Европейския съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *